Ασή Γωνιά - Χαϊνιόσπηλιος - Χαβίδη Πόρος - Τ. Σταυρός - Ασή Γωνιά
ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ-ΧΑΪΝΙΟΣΠΗΛΙΟΣ-ΧΑΒΙΔΗ ΠΟΡΟΣ-ΤΙΜ.ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ 5-11-2023
Μία ωραία και ενδιαφέρουσα κυκλική πορεία με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Ασή Γωνιά, θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 5-11-2023.
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. Θα κατηφορίσουμε για λίγο και στην συνέχεια με νότια κατεύθυνση θα ανηφορίσουμε μέσα από κατάφυτη λαγκαδιά και θα φθάσουμε στον 'Χαϊνιόσπηλιο'. Στη συνέχεια θα βγούμε σε ανοικτό πεδίο και με δυτική κατεύθυνση θα φθάσουμε στην τοποθεσία 'Χαβίδη Πόρος' όπου θα είναι και το ψηλότερο σημείο της σημερινής μας πορείας.
Στην συνέχεια θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε και με θέα το χωριό Ασή Γωνιά,την κορυφή 'Ομανιτέ', το Κρητικό πέλαγος, την Αργυρούπολη και όχι μόνο θα φθάσουμε στο ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε κατηφορικά σε μονοπάτι και τερματίζουμε στο χωριό από όπου είχαμε ξεκινήσει.
Υψομετρική κλιμάκωση: 390μ-340μ-700μ-840μ-390μ
Ω.Π. 4:30 Β.Δ. 1+
Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν βόλτα στο χωριό και στην συνέχεια με το λεωφορείο να μεταβούν στο σπήλαιο της Αγ.Δύναμης για επίσκεψη. Στη συνέχεια μπορούν να περπατήσουν 10-15 λεπτά μέχρι το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της αρχαίας Λάππας με τους λαξευτούς τάφους.Εδώ βρίσκεται και το εκκλησάκι των Πέντε Παρθένων και ο αιωνόβιος πλάτανος με τις πέντε βρύσες.Ένα ωραίο σημείο για την βόλτα και επιστροφή για συνάντηση όλοι μαζί και φαγητό στις ωραίες ταβέρνες της Αργυρούπολης.
Αναχώρηση: 08:00
Αρχηγός: Αλιφιεράκης Βασίλης
τηλ: 6945896121
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|