Απρ
23

Σπήλι - Γιους Κάμπος - Κισσανό Φαράγγι - Μονή Αγ. Πνεύματος - Κισσός

ΣΠΗΛΙ-ΓΙΟΥΣ ΚΑΜΠΟΣ-ΚΙΣΣΑΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ-Μ.ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ-ΚΙΣΣΟΣ    23-4-2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στο νομό Ρεθύμνου θα περπατήσουμε την Κυριακή στις 23-4-2023.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το Σπήλι (υψόμ.410μ). Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο του Σπηλίου, θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο χωριό και θα φθάσουμε στις πηγές με τα λιονταράκια. Αφού δροσιστούμε, θα συνεχίσουμε και λίγο πιο πέρα αρχίζει το μονοπάτι στο οποίο με ομαλή ανηφορική πορεία θα φθάσουμε στο εκκλησάκι του Αγ.Πνεύματος (υψόμ.560μ) που βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο που πηγαίνει από το Σπήλι στο Γερακάρι. Στη συνέχεια από χωματόδρομο θα προχωρήσουμε και θα συναντήσουμε τον κεντρικό δρόμο.Θα προχωρήσουμε πάνω σ' αυτόν και θα φθάσουμε στον Γιούς Κάμπο (υψόμ.770μ). Θα περπατήσουμε μέσα στον κάμπο από χωματόδρομους και μικρά διαστήματα από μονοπάτια. Πιστεύουμε να είμαστε τυχεροί και να δούμε ανθισμένες τις κόκκινες άγριες τουλίπες (Τulipa doerfleri). Είναι ενδημικό προστατευόμενο είδος σπανιότατο σε όλο τον κόσμο. Τις φωτογραφίζουμε και προχωράμε.

Στην συνέχεια λίγο παρακάτω βρίσκεται η κορυφή 'Κούπος' (υψόμ.914μ). Όσοι επιθυμούν μπορούμε να ανέβουμε. Οι υπόλοιποι περιμένουν ή κάνουν λίγη βόλτα ακόμα στον κάμπο. Επιστρέφει η ομάδα από την κορυφή(θα υπάρχει οπτική επαφή των δύο ομάδων) και όλοι μαζί από δρόμο περνάμε το 'Κισσιανό φαράγγι' και πάλι από δρόμο φθάνουμε πάνω από το χωριό 'Κισσός' (υψόμ.650μ). Προχωράμε από ασφάλτινο δρόμο λίγο πιο πέρα και φθάνουμε στην μονή του 'Αγ.Πνεύματος' (υψόμ.630μ). Την επισκεπτόμαστε και από τον ίδιο δρόμο γυρνάμε στο χωριό 'Κισσός'.

Αν κάποιοι δεν επιθυμούν να έρθουν μέχρι την μονή,σταματούν στον Κισσό για βόλτα στο χωριό, μέχρι να επιστρέψουν οι υπόλοιποι από την μονή.

Εδώ υπάρχει ταβέρνα για όποιον επιθυμεί.

Μετά το φαγητό αναχωρούμε για Ηράκλειο.

Ω.Π. 4:30 (όσοι φθάσουν στην μονή Αγ.Πνεύματος και επιστρέψουν 5)

Β.Δ.  1

Αναχ: 08:00

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσούλα  τηλ:6946-643937

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel