Οκτ
23

Αγ. Πελαγία - Μπομπιάς - Σταυρός (Άγ. Σώζων)

ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ-ΛΟΦΟΣ ΜΠΟΜΠΙΑΣ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΓ.ΣΩΖΩΝ  23-10-2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μία πεζοπορική διαδρομή κοντά στην πόλη μας θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 23-10-2022.

Θα ξεκινήσουμε από την δεύτερη διακλάδωση του ΒΟΑΚ που πηγαίνει προς Αγ.Πελαγία (υψόμ.150μ).

Λίγο κατηφορικό χωματόδρομο στην αρχή και περνάμε από τον οικοδομικό συν/σμό καθηγητών ο 'Αγγελόβραχος' και προχωράμε προς την θάλασσα. Λίγο πιο κάτω κάνουμε αριστερά και με δυτική πορεία μέσα από χαμηλή βλάστηση από μονοπάτι προχωράμε προς το ακρωτήρι 'Σταυρός'. Από τα αριστερά μας έχουμε τον λόφο του 'Μπομπιά' και στα δεξιά μας είναι το Κρητικό πέλαγος.

Το τελευταίο κομμάτι της απόληξης του ακρωτηρίου είναι στενό και προχωράμε πάνω σε εντυπωσιακό βράχινο πεδίο. Φθάνουμε στην άκρη όπου βρίσκεται η εκκλησία Αγ. Σώζων που γιορτάζει στις 7 του Σεπτέμβρη και ανήκει στην κοινότητα της Αχλάδας. Αφού καθίσουμε εδώ και απολαύσουμε το τοπίο, θα επιστρέψουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω.

Ω.Π.  4   Β.Δ.  1

Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούμε στο Φόδελε για βόλτα και φαγητό όποιος επιθυμεί.

Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να ανέβουμε στην κορυφή του λόφου 'Μπομπιά' (υψόμ.405μ) και να κατέβουμε από την δυτική πλευρά του στον όρμο Φόδελε. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μετά που θα επιστρέφουμε από το ακρωτήρι και την εκκλησία Αγ. Σώζων.

Αρχηγός: Παπουτσάκης  Αντώνης 6936-666700

Αναχ:  08:00

Φοράμε τις μάσκες προσώπου μέσα στο λεωφορείο

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel